Sync with Server

Hi,

I am having problem with ‘Sync with server option’. I have completed forms
and when saved, all are shown in Saved folder under main page with a red
text message. The sync with server options doesn’t work. I was thinking to
delete and re-install theapp, however it was result in lost of forms saved
in ‘Save’ folder.

Please suggest.

Hi

There is a troubleshooting section on the help site that has a few steps
that may help diagnose the issue:
https://confluence.dimagi.com/display/commcarepublic/Troubleshooting#Troubleshooting-Q:Formswon
’tsubmit

I presume you have credit on the phone and that the network settings are
configured correctly.

  • What kind of phone are you using - make and model.
  • Can you access the internet on the phone using a web browser?
  • What is the outcome of running a connection test in CommCare?
    • To do this login to CommCare
    • Go to options (press the options key on your phone)
    • Select Connection Test and follow the instructions

Simon

··· On 17 July 2014 09:09, wrote:

Hi,

I am having problem with ‘Sync with server option’. I have completed forms
and when saved, all are shown in Saved folder under main page with a red
text message. The sync with server options doesn’t work. I was thinking to
delete and re-install theapp, however it was result in lost of forms saved
in ‘Save’ folder.

Please suggest.


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Simon Kelly
Senior Engineer | Dimagi South Africa

Hi Simon,

  • All the users use samsung phone, model i don’t know. All the phones
    are medium range smartphones.
  • I need to ask if the internet can be accessed using a web browser, i
    guess yes.
  • I run a connection text on a tab and the message i got is , no
    problems were detected.
··· On Thursday, July 17, 2014 12:49:14 PM UTC+5:30, skelly wrote: > > Hi > > There is a troubleshooting section on the help site that has a few steps > that may help diagnose the issue: > https://confluence.dimagi.com/display/commcarepublic/Troubleshooting#Troubleshooting-Q:Formswon > ’tsubmit > > I presume you have credit on the phone and that the network settings are > configured correctly. > > - What kind of phone are you using - make and model. > - Can you access the internet on the phone using a web browser? > - What is the outcome of running a connection test in CommCare? > - To do this login to CommCare > - Go to options (press the options key on your phone) > - Select Connection Test and follow the instructions > > Simon > > > On 17 July 2014 09:09, <aj...@breakthrough.tv > wrote: > >> Hi, >> >> I am having problem with 'Sync with server option'. I have completed >> forms and when saved, all are shown in Saved folder under main page with a >> red text message. The sync with server options doesn't work. I was thinking >> to delete and re-install theapp, however it was result in lost of forms >> saved in 'Save' folder. >> >> Please suggest. >> >> -- >> You received this message because you are subscribed to the Google Groups >> "commcare-users" group. >> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an >> email to commcare-user...@googlegroups.com . >> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout. >> > > > > -- > Simon Kelly > Senior Engineer | Dimagi South Africa >

Is it all your users that are experiencing this issue or only some of them?

It would be best if you performed the connection test on one of the devices
that is giving you the error.

··· On 18 July 2014 07:16, wrote:

Hi Simon,

  • All the users use samsung phone, model i don’t know. All the phones
    are medium range smartphones.
  • I need to ask if the internet can be accessed using a web browser, i
    guess yes.
  • I run a connection text on a tab and the message i got is , no
    problems were detected.

On Thursday, July 17, 2014 12:49:14 PM UTC+5:30, skelly wrote:

Hi

There is a troubleshooting section on the help site that has a few steps
that may help diagnose the issue: https://confluence.dimagi.com/display/
commcarepublic/Troubleshooting#Troubleshooting-Q:Formswon’tsubmit

I presume you have credit on the phone and that the network settings are
configured correctly.

  • What kind of phone are you using - make and model.
  • Can you access the internet on the phone using a web browser?
  • What is the outcome of running a connection test in CommCare?
    • To do this login to CommCare
    • Go to options (press the options key on your phone)
    • Select Connection Test and follow the instructions

Simon

On 17 July 2014 09:09, aj...@breakthrough.tv wrote:

Hi,

I am having problem with ‘Sync with server option’. I have completed
forms and when saved, all are shown in Saved folder under main page with a
red text message. The sync with server options doesn’t work. I was thinking
to delete and re-install theapp, however it was result in lost of forms
saved in ‘Save’ folder.

Please suggest.


You received this message because you are subscribed to the Google
Groups “commcare-users” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send
an email to commcare-user...@googlegroups.com.

For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Simon Kelly
Senior Engineer | Dimagi South Africa


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Simon Kelly
Senior Engineer | Dimagi South Africa