Installing CommCare v2 on mobile devices

Hello - I am testing the use of CommCare for my work. I have created an
application and form online and am now trying to install the app on my
mobile devices (one smartphone and one tablet both running Android 3.1). I
am having trouble installing on both devices, however the troubles are
different. They are as follows:

HTC Smartphone - I was able to download the CommCare v2 app and installed
the application and form I developed on the website, but now however the
app is not recognizing my user name and password to login and use the app.
I am using my administrative user name and password.

Samsung Tablet - I downloaded the CommCare v2 app on my tablet just fine.
Then when I went to install the application and form I developed on the
website, it seemed fine however when I try to open the application I get an
error message that states “The application CommCare ODK (process
org.commcare.dalvik) has stopped unexpectedly. Please try again”

Can someone please advise on what I need to do?

Thank you!

Hi there,

Welcome to the community and sorry you’re having a rough start!

If you submit an issue using the button on your project space in CommCare
HQ that will give our support team more information to help look into the
problem.

thanks,
Cory

··· On Tue, Aug 13, 2013 at 3:07 PM, New User wrote:

Hello - I am testing the use of CommCare for my work. I have created an
application and form online and am now trying to install the app on my
mobile devices (one smartphone and one tablet both running Android 3.1). I
am having trouble installing on both devices, however the troubles are
different. They are as follows:

HTC Smartphone - I was able to download the CommCare v2 app and
installed the application and form I developed on the website, but now
however the app is not recognizing my user name and password to login and
use the app. I am using my administrative user name and password.

Samsung Tablet - I downloaded the CommCare v2 app on my tablet just
fine. Then when I went to install the application and form I developed on
the website, it seemed fine however when I try to open the application I
get an error message that states “The application CommCare ODK (process
org.commcare.dalvik) has stopped unexpectedly. Please try again”

Can someone please advise on what I need to do?

Thank you!


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.

Hello,

One hint on the issue you are describing with the HTC Smartphone- you
cannot log into the mobile version of CommCare using a CommCareHQ log in.
You will need to create a mobile worker and log in with those credentials.
Details are here:
https://help.commcarehq.org/display/commcarepublic/Create+and+Manage+CommCare+Mobile+Workers

Jeremy

··· On Tue, Aug 13, 2013 at 6:36 PM, Cory Zue wrote:

Hi there,

Welcome to the community and sorry you’re having a rough start!

If you submit an issue using the button on your project space in CommCare
HQ that will give our support team more information to help look into the
problem.

thanks,
Cory

On Tue, Aug 13, 2013 at 3:07 PM, New User laurenpaletta@gmail.com wrote:

Hello - I am testing the use of CommCare for my work. I have created an
application and form online and am now trying to install the app on my
mobile devices (one smartphone and one tablet both running Android 3.1). I
am having trouble installing on both devices, however the troubles are
different. They are as follows:

HTC Smartphone - I was able to download the CommCare v2 app and
installed the application and form I developed on the website, but now
however the app is not recognizing my user name and password to login and
use the app. I am using my administrative user name and password.

Samsung Tablet - I downloaded the CommCare v2 app on my tablet just
fine. Then when I went to install the application and form I developed on
the website, it seemed fine however when I try to open the application I
get an error message that states “The application CommCare ODK (process
org.commcare.dalvik) has stopped unexpectedly. Please try again”

Can someone please advise on what I need to do?

Thank you!


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


Jeremy Wacksman
Dimagi http://www.dimagi.com, Inc.

Hi Jeremy and Cory,

First Jeremy, I added a mobile worker and the login still does not work…

Cory, I reported the error. Would it be possible to advise?

Thank you!

··· On Tuesday, August 13, 2013 10:40:29 PM UTC, Jeremy Wacksman wrote: > > Hello, > > One hint on the issue you are describing with the HTC Smartphone- you > cannot log into the mobile version of CommCare using a CommCareHQ log in. > You will need to create a mobile worker and log in with those credentials. > Details are here: > https://help.commcarehq.org/display/commcarepublic/Create+and+Manage+CommCare+Mobile+Workers > > Jeremy > > > On Tue, Aug 13, 2013 at 6:36 PM, Cory Zue <cz...@dimagi.com >wrote: > >> Hi there, >> >> Welcome to the community and sorry you're having a rough start! >> >> If you submit an issue using the button on your project space in CommCare >> HQ that will give our support team more information to help look into the >> problem. >> >> thanks, >> Cory >> >> >> On Tue, Aug 13, 2013 at 3:07 PM, New User <lauren...@gmail.com wrote: >> >>> Hello - I am testing the use of CommCare for my work. I have created an >>> application and form online and am now trying to install the app on my >>> mobile devices (one smartphone and one tablet both running Android 3.1). I >>> am having trouble installing on both devices, however the troubles are >>> different. They are as follows: >>> >>> *HTC Smartphone* - I was able to download the CommCare v2 app and >>> installed the application and form I developed on the website, but now >>> however the app is not recognizing my user name and password to login and >>> use the app. I am using my administrative user name and password. >>> >>> *Samsung Tablet* - I downloaded the CommCare v2 app on my tablet just >>> fine. Then when I went to install the application and form I developed on >>> the website, it seemed fine however when I try to open the application I >>> get an error message that states "The application CommCare ODK (process >>> org.commcare.dalvik) has stopped unexpectedly. Please try again" >>> >>> Can someone please advise on what I need to do? >>> >>> Thank you! >>> >>> -- >>> You received this message because you are subscribed to the Google >>> Groups "commcare-users" group. >>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>> an email to commcare-user...@googlegroups.com . >>> For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out. >>> >>> >>> >> >> -- >> You received this message because you are subscribed to the Google Groups >> "commcare-users" group. >> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an >> email to commcare-user...@googlegroups.com . >> For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out. >> >> >> > > > > -- > Jeremy Wacksman > Dimagi , Inc. > >

Hello,

Could you try reporting the error again using the “report an issue” button
on the bottom of the page; I think it did not come through.

Thanks,

Jeremy

··· On Wed, Aug 14, 2013 at 9:27 AM, New User wrote:

Hi Jeremy and Cory,

First Jeremy, I added a mobile worker and the login still does not work…

Cory, I reported the error. Would it be possible to advise?

Thank you!

On Tuesday, August 13, 2013 10:40:29 PM UTC, Jeremy Wacksman wrote:

Hello,

One hint on the issue you are describing with the HTC Smartphone- you
cannot log into the mobile version of CommCare using a CommCareHQ log in.
You will need to create a mobile worker and log in with those credentials.
Details are here: https://help.commcarehq.org/display/commcarepublic/
Create+and+Manage+CommCare+**Mobile+Workershttps://help.commcarehq.org/display/commcarepublic/Create+and+Manage+CommCare+Mobile+Workers

Jeremy

On Tue, Aug 13, 2013 at 6:36 PM, Cory Zue cz...@dimagi.com wrote:

Hi there,

Welcome to the community and sorry you’re having a rough start!

If you submit an issue using the button on your project space in
CommCare HQ that will give our support team more information to help look
into the problem.

thanks,
Cory

On Tue, Aug 13, 2013 at 3:07 PM, New User lauren...@gmail.com wrote:

Hello - I am testing the use of CommCare for my work. I have created an
application and form online and am now trying to install the app on my
mobile devices (one smartphone and one tablet both running Android 3.1). I
am having trouble installing on both devices, however the troubles are
different. They are as follows:

HTC Smartphone - I was able to download the CommCare v2 app and
installed the application and form I developed on the website, but now
however the app is not recognizing my user name and password to login and
use the app. I am using my administrative user name and password.

Samsung Tablet - I downloaded the CommCare v2 app on my tablet just
fine. Then when I went to install the application and form I developed on
the website, it seemed fine however when I try to open the application I
get an error message that states “The application CommCare ODK (process
org.commcare.dalvik) has stopped unexpectedly. Please try again”

Can someone please advise on what I need to do?

Thank you!


You received this message because you are subscribed to the Google
Groups “commcare-users” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send
an email to commcare-user…@**googlegroups.com.

For more options, visit https://groups.google.com/**groups/opt_outhttps://groups.google.com/groups/opt_out
.


You received this message because you are subscribed to the Google
Groups “commcare-users” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send
an email to commcare-user…@**googlegroups.com.

For more options, visit https://groups.google.com/**groups/opt_outhttps://groups.google.com/groups/opt_out
.


Jeremy Wacksman
Dimagi http://www.dimagi.com, Inc.


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


Jeremy Wacksman
Dimagi http://www.dimagi.com, Inc.

I sent it again. Thanks!

··· On Wednesday, August 14, 2013 10:38:57 PM UTC, Jeremy Wacksman wrote: > > Hello, > > Could you try reporting the error again using the "report an issue" button > on the bottom of the page; I think it did not come through. > > Thanks, > > Jeremy > > > On Wed, Aug 14, 2013 at 9:27 AM, New User <lauren...@gmail.com wrote: > >> Hi Jeremy and Cory, >> >> First Jeremy, I added a mobile worker and the login still does not >> work.... >> >> Cory, I reported the error. Would it be possible to advise? >> >> Thank you! >> >> >> On Tuesday, August 13, 2013 10:40:29 PM UTC, Jeremy Wacksman wrote: >> >>> Hello, >>> >>> One hint on the issue you are describing with the HTC Smartphone- you >>> cannot log into the mobile version of CommCare using a CommCareHQ log in. >>> You will need to create a mobile worker and log in with those credentials. >>> Details are here: https://help.commcarehq.**org/display/commcarepublic/* >>> *Create+and+Manage+CommCare+**Mobile+Workers >>> >>> Jeremy >>> >>> >>> On Tue, Aug 13, 2013 at 6:36 PM, Cory Zue wrote: >>> >>>> Hi there, >>>> >>>> Welcome to the community and sorry you're having a rough start! >>>> >>>> If you submit an issue using the button on your project space in >>>> CommCare HQ that will give our support team more information to help look >>>> into the problem. >>>> >>>> thanks, >>>> Cory >>>> >>>> >>>> On Tue, Aug 13, 2013 at 3:07 PM, New User wrote: >>>> >>>>> Hello - I am testing the use of CommCare for my work. I have created >>>>> an application and form online and am now trying to install the app on my >>>>> mobile devices (one smartphone and one tablet both running Android 3.1). I >>>>> am having trouble installing on both devices, however the troubles are >>>>> different. They are as follows: >>>>> >>>>> *HTC Smartphone* - I was able to download the CommCare v2 app and >>>>> installed the application and form I developed on the website, but now >>>>> however the app is not recognizing my user name and password to login and >>>>> use the app. I am using my administrative user name and password. >>>>> >>>>> *Samsung Tablet* - I downloaded the CommCare v2 app on my tablet just >>>>> fine. Then when I went to install the application and form I developed on >>>>> the website, it seemed fine however when I try to open the application I >>>>> get an error message that states "The application CommCare ODK (process >>>>> org.commcare.dalvik) has stopped unexpectedly. Please try again" >>>>> >>>>> Can someone please advise on what I need to do? >>>>> >>>>> Thank you! >>>>> >>>>> -- >>>>> You received this message because you are subscribed to the Google >>>>> Groups "commcare-users" group. >>>>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>>>> an email to commcare-user...@**googlegroups.com. >>>>> >>>>> For more options, visit https://groups.google.com/**groups/opt_out >>>>> . >>>>> >>>>> >>>>> >>>> >>>> -- >>>> You received this message because you are subscribed to the Google >>>> Groups "commcare-users" group. >>>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>>> an email to commcare-user...@**googlegroups.com. >>>> >>>> For more options, visit https://groups.google.com/**groups/opt_out >>>> . >>>> >>>> >>>> >>> >>> >>> >>> -- >>> Jeremy Wacksman >>> Dimagi , Inc. >>> >>> -- >> You received this message because you are subscribed to the Google Groups >> "commcare-users" group. >> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an >> email to commcare-user...@googlegroups.com . >> For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out. >> >> >> > > > > -- > Jeremy Wacksman > Dimagi , Inc. > >

Hi I still have not received any assistance on this. Can someone advise?

Thank you!

··· On Thursday, August 15, 2013 8:58:00 AM UTC, New User wrote: > > I sent it again. Thanks! > > On Wednesday, August 14, 2013 10:38:57 PM UTC, Jeremy Wacksman wrote: >> >> Hello, >> >> Could you try reporting the error again using the "report an issue" >> button on the bottom of the page; I think it did not come through. >> >> Thanks, >> >> Jeremy >> >> >> On Wed, Aug 14, 2013 at 9:27 AM, New User wrote: >> >>> Hi Jeremy and Cory, >>> >>> First Jeremy, I added a mobile worker and the login still does not >>> work.... >>> >>> Cory, I reported the error. Would it be possible to advise? >>> >>> Thank you! >>> >>> >>> On Tuesday, August 13, 2013 10:40:29 PM UTC, Jeremy Wacksman wrote: >>> >>>> Hello, >>>> >>>> One hint on the issue you are describing with the HTC Smartphone- you >>>> cannot log into the mobile version of CommCare using a CommCareHQ log in. >>>> You will need to create a mobile worker and log in with those credentials. >>>> Details are here: https://help.commcarehq.**org/display/commcarepublic/ >>>> **Create+and+Manage+CommCare+**Mobile+Workers >>>> >>>> Jeremy >>>> >>>> >>>> On Tue, Aug 13, 2013 at 6:36 PM, Cory Zue wrote: >>>> >>>>> Hi there, >>>>> >>>>> Welcome to the community and sorry you're having a rough start! >>>>> >>>>> If you submit an issue using the button on your project space in >>>>> CommCare HQ that will give our support team more information to help look >>>>> into the problem. >>>>> >>>>> thanks, >>>>> Cory >>>>> >>>>> >>>>> On Tue, Aug 13, 2013 at 3:07 PM, New User wrote: >>>>> >>>>>> Hello - I am testing the use of CommCare for my work. I have created >>>>>> an application and form online and am now trying to install the app on my >>>>>> mobile devices (one smartphone and one tablet both running Android 3.1). I >>>>>> am having trouble installing on both devices, however the troubles are >>>>>> different. They are as follows: >>>>>> >>>>>> *HTC Smartphone* - I was able to download the CommCare v2 app and >>>>>> installed the application and form I developed on the website, but now >>>>>> however the app is not recognizing my user name and password to login and >>>>>> use the app. I am using my administrative user name and password. >>>>>> >>>>>> *Samsung Tablet* - I downloaded the CommCare v2 app on my tablet >>>>>> just fine. Then when I went to install the application and form I developed >>>>>> on the website, it seemed fine however when I try to open the application I >>>>>> get an error message that states "The application CommCare ODK (process >>>>>> org.commcare.dalvik) has stopped unexpectedly. Please try again" >>>>>> >>>>>> Can someone please advise on what I need to do? >>>>>> >>>>>> Thank you! >>>>>> >>>>>> -- >>>>>> You received this message because you are subscribed to the Google >>>>>> Groups "commcare-users" group. >>>>>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, >>>>>> send an email to commcare-user...@**googlegroups.com. >>>>>> >>>>>> For more options, visit https://groups.google.com/**groups/opt_out >>>>>> . >>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>>> >>>>> -- >>>>> You received this message because you are subscribed to the Google >>>>> Groups "commcare-users" group. >>>>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>>>> an email to commcare-user...@**googlegroups.com. >>>>> >>>>> For more options, visit https://groups.google.com/**groups/opt_out >>>>> . >>>>> >>>>> >>>>> >>>> >>>> >>>> >>>> -- >>>> Jeremy Wacksman >>>> Dimagi , Inc. >>>> >>>> -- >>> You received this message because you are subscribed to the Google >>> Groups "commcare-users" group. >>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>> an email to commcare-user...@googlegroups.com. >>> For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out. >>> >>> >>> >> >> >> >> -- >> Jeremy Wacksman >> Dimagi , Inc. >> >>