Having issues communicating with the server to send forms

I tried to synch data on my mobile device with the server and I got this
error, “having issues communicating with the server to send forms.” Any
idea how i can resolve this issue or what is causing this issue? Could it
be internet connection?

Hey Jason,

That very likely is a connection issue. I’d verify that the device has a
connection and is able to reach our server by visiting commcarehq.org on
your phone’s browser, or running the CommCare connection test found in the
CommCareODK settings menu.

If you’re able to connect to CommCareHQ and the error persists, please file
a bug following this
https://confluence.dimagi.com/display/TDH/Bug+Reports+and+Tracking template
and someone on our team will take a look.

Thanks,
Will

··· On Sun, Jan 4, 2015 at 6:47 PM, Jason wrote:

I tried to synch data on my mobile device with the server and I got this
error, “having issues communicating with the server to send forms.” Any
idea how i can resolve this issue or what is causing this issue? Could it
be internet connection?


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

We ran the CommCare connection test on the mobile device it says there is
no connection error. But when we try to sync the data we are getting a
similar error I will submit a bug report. But do you think this is a
connectivity error still?

··· On Sunday, January 4, 2015 at 7:15:33 PM UTC-8, William Pride wrote: > > Hey Jason, > > That very likely is a connection issue. I'd verify that the device has a > connection and is able to reach our server by visiting commcarehq.org on > your phone's browser, or running the CommCare connection test found in the > CommCareODK settings menu. > > If you're able to connect to CommCareHQ and the error persists, please > file a bug following this > template > and someone on our team will take a look. > > Thanks, > Will > > On Sun, Jan 4, 2015 at 6:47 PM, Jason <jru...@gmail.com > wrote: > >> I tried to synch data on my mobile device with the server and I got this >> error, "having issues communicating with the server to send forms." Any >> idea how i can resolve this issue or what is causing this issue? Could it >> be internet connection? >> >> -- >> You received this message because you are subscribed to the Google Groups >> "commcare-users" group. >> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an >> email to commcare-user...@googlegroups.com . >> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout. >> > >

Hi Jason,

I’ll follow up with you on the ticket that you reported, but I’ll post back
to this thread if we have any information to share from this issue.

Cheers,

Nate

··· On Fri, Jan 16, 2015 at 10:29 AM, Jason wrote:

We ran the CommCare connection test on the mobile device it says there is
no connection error. But when we try to sync the data we are getting a
similar error I will submit a bug report. But do you think this is a
connectivity error still?

On Sunday, January 4, 2015 at 7:15:33 PM UTC-8, William Pride wrote:

Hey Jason,

That very likely is a connection issue. I’d verify that the device has a
connection and is able to reach our server by visiting commcarehq.org on
your phone’s browser, or running the CommCare connection test found in the
CommCareODK settings menu.

If you’re able to connect to CommCareHQ and the error persists, please
file a bug following this
https://confluence.dimagi.com/display/TDH/Bug+Reports+and+Tracking template
and someone on our team will take a look.

Thanks,
Will

On Sun, Jan 4, 2015 at 6:47 PM, Jason jru...@gmail.com wrote:

I tried to synch data on my mobile device with the server and I got this
error, "having issues communicating with the server to send forms."
Any idea how i can resolve this issue or what is causing this issue?
Could it be internet connection?


You received this message because you are subscribed to the Google
Groups “commcare-users” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send
an email to commcare-user...@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Nate Haduch

Technical Support Analyst
Dimagi, Inc | 585 Massachusetts Ave | Suite 3 | Cambridge, MA 02139
web: http://www.dimagi.com/

Hi,

Has this issue been resolved? We are encountering the same problem.

Thanks,

Sophie

··· On Friday, January 16, 2015 at 3:47:07 PM UTC, Nate Haduch wrote: > > Hi Jason, > > I'll follow up with you on the ticket that you reported, but I'll post > back to this thread if we have any information to share from this issue. > > Cheers, > > Nate > > On Fri, Jan 16, 2015 at 10:29 AM, Jason <jru...@gmail.com > wrote: > >> We ran the CommCare connection test on the mobile device it says there is >> no connection error. But when we try to sync the data we are getting a >> similar error I will submit a bug report. But do you think this is a >> connectivity error still? >> >> On Sunday, January 4, 2015 at 7:15:33 PM UTC-8, William Pride wrote: >>> >>> Hey Jason, >>> >>> That very likely is a connection issue. I'd verify that the device has a >>> connection and is able to reach our server by visiting commcarehq.org >>> on your phone's browser, or running the CommCare connection test found in >>> the CommCareODK settings menu. >>> >>> If you're able to connect to CommCareHQ and the error persists, please >>> file a bug following this >>> template >>> and someone on our team will take a look. >>> >>> Thanks, >>> Will >>> >>> On Sun, Jan 4, 2015 at 6:47 PM, Jason wrote: >>> >>>> I tried to synch data on my mobile device with the server and I got >>>> this error, "having issues communicating with the server to send >>>> forms." Any idea how i can resolve this issue or what is causing this >>>> issue? Could it be internet connection? >>>> >>>> -- >>>> You received this message because you are subscribed to the Google >>>> Groups "commcare-users" group. >>>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>>> an email to commcare-user...@googlegroups.com. >>>> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout. >>>> >>> >>> -- >> You received this message because you are subscribed to the Google Groups >> "commcare-users" group. >> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an >> email to commcare-user...@googlegroups.com . >> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout. >> > > > > -- > Nate Haduch > > Technical Support Analyst > Dimagi, Inc | 585 Massachusetts Ave | Suite 3 | Cambridge, MA 02139 > web: http://www.dimagi.com/ > >

Hi Sophie,

There was an issue with some earlier versions CommCare 2.26 that prevented
forms with multimedia attachments from submitting. There are no known
issues with the latest version of CommCare on the play store. If you are on
the latest version of CommCare and unable to submit data can you report an
issue? Someone on our support team will then take a look and see if we can
find the problem.

best,
Cory

··· On Tue, Apr 26, 2016 at 10:21 AM, Sophie Roden wrote:

Hi,

Has this issue been resolved? We are encountering the same problem.

Thanks,

Sophie

On Friday, January 16, 2015 at 3:47:07 PM UTC, Nate Haduch wrote:

Hi Jason,

I’ll follow up with you on the ticket that you reported, but I’ll post
back to this thread if we have any information to share from this issue.

Cheers,

Nate

On Fri, Jan 16, 2015 at 10:29 AM, Jason jru...@gmail.com wrote:

We ran the CommCare connection test on the mobile device it says there
is no connection error. But when we try to sync the data we are getting a
similar error I will submit a bug report. But do you think this is a
connectivity error still?

On Sunday, January 4, 2015 at 7:15:33 PM UTC-8, William Pride wrote:

Hey Jason,

That very likely is a connection issue. I’d verify that the device has
a connection and is able to reach our server by visiting commcarehq.org
on your phone’s browser, or running the CommCare connection test found in
the CommCareODK settings menu.

If you’re able to connect to CommCareHQ and the error persists, please
file a bug following this
https://confluence.dimagi.com/display/TDH/Bug+Reports+and+Tracking template
and someone on our team will take a look.

Thanks,
Will

On Sun, Jan 4, 2015 at 6:47 PM, Jason jru...@gmail.com wrote:

I tried to synch data on my mobile device with the server and I got
this error, “having issues communicating with the server to send
forms.” Any idea how i can resolve this issue or what is causing this
issue? Could it be internet connection?


You received this message because you are subscribed to the Google
Groups “commcare-users” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send
an email to commcare-user...@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


You received this message because you are subscribed to the Google
Groups “commcare-users” group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send
an email to commcare-user...@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Nate Haduch

Technical Support Analyst
Dimagi, Inc | 585 Massachusetts Ave | Suite 3 | Cambridge, MA 02139
web: http://www.dimagi.com/


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"commcare-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to commcare-users+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.