Adding media to android tablet

Hi there,

I’m using Samsung Galaxy Tablet 7.0plus running Android 2.3. I’ve
successfully installed the custom version of ODK and CommCare ODK. I’ve
also downloaded and installed a version of CommCare-ASHA and copied the
media files in. Everything works fine except none of the audio plays (in
either english or hindi). How do i go about troubleshooting this?

Jon

Hi Jon,

Where are you storing the media files?

Mohini

··· On Apr 12, 3:35 pm, Jonathan Payne wrote: > Hi there, > > I'm using Samsung Galaxy Tablet 7.0plus running Android 2.3. I've > successfully installed the custom version of ODK and CommCare ODK. I've > also downloaded and installed a version of CommCare-ASHA and copied the > media files in. Everything works fine except none of the audio plays (in > either english or hindi). How do i go about troubleshooting this? > > Jon

The files are in:

/Root/odk/CommCare/media/audio
/Root/odk/CommCare/media/images

jon

··· On Thu, Apr 12, 2012 at 10:40 PM, Mohini Bhavsar wrote:

Hi Jon,

Where are you storing the media files?

Mohini

On Apr 12, 3:35 pm, Jonathan Payne payn...@gmail.com wrote:

Hi there,

I’m using Samsung Galaxy Tablet 7.0plus running Android 2.3. I’ve
successfully installed the custom version of ODK and CommCare ODK. I’ve
also downloaded and installed a version of CommCare-ASHA and copied the
media files in. Everything works fine except none of the audio plays (in
either english or hindi). How do i go about troubleshooting this?

Jon

Jon,

(Assuming that we’re discussing CommCare ODK 1.3, no need to confirm if so)

CommCare 1.3 should translate

jr://file/FOO

to

/sdcard/odk/FOO

the “/root/” there might be the problem. Is there no “sdcard” directory on
that device?

-Clayton

··· On Fri, Apr 13, 2012 at 6:48 AM, Jonathan Payne wrote:

The files are in:

/Root/odk/CommCare/media/audio
/Root/odk/CommCare/media/images

jon

On Thu, Apr 12, 2012 at 10:40 PM, Mohini Bhavsar mbhavsar@dimagi.comwrote:

Hi Jon,

Where are you storing the media files?

Mohini

On Apr 12, 3:35 pm, Jonathan Payne payn...@gmail.com wrote:

Hi there,

I’m using Samsung Galaxy Tablet 7.0plus running Android 2.3. I’ve
successfully installed the custom version of ODK and CommCare ODK. I’ve
also downloaded and installed a version of CommCare-ASHA and copied the
media files in. Everything works fine except none of the audio plays (in
either english or hindi). How do i go about troubleshooting this?

Jon

There’s a /extStorages/SdCard directory. It’s reserved as the mount location when plugging in a MicroSD card (so read only).

No SdCard directory otherwise. Should I just try creating?

··· Sent from my iPhone

On Apr 13, 2012, at 3:27 PM, Clayton Sims csims@dimagi.com wrote:

Jon,

(Assuming that we’re discussing CommCare ODK 1.3, no need to confirm if so)

CommCare 1.3 should translate

jr://file/FOO

to

/sdcard/odk/FOO

the “/root/” there might be the problem. Is there no “sdcard” directory on that device?

-Clayton

On Fri, Apr 13, 2012 at 6:48 AM, Jonathan Payne paynejd@gmail.com wrote:
The files are in:

/Root/odk/CommCare/media/audio
/Root/odk/CommCare/media/images

jon

On Thu, Apr 12, 2012 at 10:40 PM, Mohini Bhavsar mbhavsar@dimagi.com wrote:
Hi Jon,

Where are you storing the media files?

Mohini

On Apr 12, 3:35 pm, Jonathan Payne payn...@gmail.com wrote:

Hi there,

I’m using Samsung Galaxy Tablet 7.0plus running Android 2.3. I’ve
successfully installed the custom version of ODK and CommCare ODK. I’ve
also downloaded and installed a version of CommCare-ASHA and copied the
media files in. Everything works fine except none of the audio plays (in
either english or hindi). How do i go about troubleshooting this?

Jon

Well, for whatever reason, the galaxy tablet’s directory structure is different than normal, but just for fun I copied everything into the directory structure you recommended and the audio worked just fine! Very strange that the images worked even before recreating the dir structure while the audio did not.

Thanks for the help.

Jon

··· Sent from my iPhone

On Apr 13, 2012, at 3:27 PM, Clayton Sims csims@dimagi.com wrote:

Jon,

(Assuming that we’re discussing CommCare ODK 1.3, no need to confirm if so)

CommCare 1.3 should translate

jr://file/FOO

to

/sdcard/odk/FOO

the “/root/” there might be the problem. Is there no “sdcard” directory on that device?

-Clayton

On Fri, Apr 13, 2012 at 6:48 AM, Jonathan Payne paynejd@gmail.com wrote:
The files are in:

/Root/odk/CommCare/media/audio
/Root/odk/CommCare/media/images

jon

On Thu, Apr 12, 2012 at 10:40 PM, Mohini Bhavsar mbhavsar@dimagi.com wrote:
Hi Jon,

Where are you storing the media files?

Mohini

On Apr 12, 3:35 pm, Jonathan Payne payn...@gmail.com wrote:

Hi there,

I’m using Samsung Galaxy Tablet 7.0plus running Android 2.3. I’ve
successfully installed the custom version of ODK and CommCare ODK. I’ve
also downloaded and installed a version of CommCare-ASHA and copied the
media files in. Everything works fine except none of the audio plays (in
either english or hindi). How do i go about troubleshooting this?

Jon

No problem,

Sorry about the confusion. This is one of the things we’re aiming to make
much, much more clear in the next release.

-Clayton

··· On Fri, Apr 13, 2012 at 1:41 PM, Jonathan Payne wrote:

Well, for whatever reason, the galaxy tablet’s directory structure is
different than normal, but just for fun I copied everything into the
directory structure you recommended and the audio worked just fine! Very
strange that the images worked even before recreating the dir structure
while the audio did not.

Thanks for the help.

Jon

Sent from my iPhone

On Apr 13, 2012, at 3:27 PM, Clayton Sims csims@dimagi.com wrote:

Jon,

(Assuming that we’re discussing CommCare ODK 1.3, no need to confirm if so)

CommCare 1.3 should translate

jr://file/FOO

to

/sdcard/odk/FOO

the “/root/” there might be the problem. Is there no “sdcard” directory on
that device?

-Clayton

On Fri, Apr 13, 2012 at 6:48 AM, Jonathan Payne paynejd@gmail.com wrote:

The files are in:

/Root/odk/CommCare/media/audio
/Root/odk/CommCare/media/images

jon

On Thu, Apr 12, 2012 at 10:40 PM, Mohini Bhavsar mbhavsar@dimagi.comwrote:

Hi Jon,

Where are you storing the media files?

Mohini

On Apr 12, 3:35 pm, Jonathan Payne payn...@gmail.com wrote:

Hi there,

I’m using Samsung Galaxy Tablet 7.0plus running Android 2.3. I’ve
successfully installed the custom version of ODK and CommCare ODK. I’ve
also downloaded and installed a version of CommCare-ASHA and copied the
media files in. Everything works fine except none of the audio plays
(in
either english or hindi). How do i go about troubleshooting this?

Jon